Pénzügyőrök és rendőrök ellen emeltek vádat

Pénzügyőrök és rendőrök ellen emeltek vádat

A lefoglalt készpénz (Forrás: Fővárosi Főügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két pénzügyőrrel és három rendőrrel szemben emelt vádat a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, amiért mindannyian vesztegetési pénzt fogadtak el.

A Fővárosi Főügyészség közleményében kifejtette, hogy a vádirat szerint még tavaly május és június között a Nagylaki Határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök, illetve pénzügyőrök az országba belépő áru- és személyfuvarozást végző külföldi sofőröktől pénzt kaptak. A rendszerint 5 eurós vesztegetési pénzért cserébe csak felületesen ellenőrizték és gyorsan továbbengedték a járműveket, hogy a határátlépés gördülékenyebb legyen. Tavaly szeptemberben egy nagyszabású összehangolt akció keretében a nyomozó ügyészek több helyszínen végeztek kutatást, amelynek során több millió forintnak megfelelő készpénzt, ezen belül nagy összegű külföldi valutát foglaltak le.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsához. A nyomozó ügyészség mind az 5 vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását, a rendvédelmi, adó- és vámhivatali foglalkozások gyakorlásától történő végleges eltiltást, továbbá vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban.

Címkék: vesztegetés