Pesti Tv-ügy: Vaszily szerint Huthék valamit félreértettek

Pesti Tv-ügy: Vaszily szerint Huthék valamit félreértettek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tisztázták a félreértéseket, a vélt vagy valós sérelmeket Huth Gergellyel – ezt mondta Vaszily Miklós, a Pesti Tv-t birtokló Progressive Media társtulajdonosa a Media1.hu-nak. A médiavállalkozótól azt kérdezték, hogy miért tűnt el a televízióval szimbiózisban működő Pesti Srácok oldaláról a csütörtökön megjelent nyílt levél, amelyben a tévé ellehetetlenítéséről írtak nyílt levelükben a televízió és a portál munkatársai.

Vaszily azt mondta, hogy a Pesti Srácok nevében nem, csak a Pesti Tv nevében jogosult nyilatkozni. Mint mondta, szerinte Huth Gergelyék megértették és elfogadták a Progressive Media részéről a nyáron előre jelzett, szeptember elsejétől érvénybe lépett szerződéses változásokat. Ezekre egyébként azért volt szükség, mert gazdasági problémák jelentkeztek, a televízió veszteséget termelt, előfordult, hogy a fizetésekkel is csúsztak. A változások része, hogy ezentúl az IKO Holding gyártja a műsorokat, a Huth Gergely-féle cégnél pedig a tartalmi, szerkesztői feladat- és hatáskörök maradtak. Abban bíznak, hogy így majd sikerül stabilizálni a Pesti Tv működését.

Vaszily Miklós szerint a konfliktus megszűnt, így a tiltakozás aktualitását vesztette.

Arra a felvetésre, miszerint megmarad-e a tulajdonos nézettségi elvárásait nem teljesítő csatorna, Vaszily azt felelte: egy év múlva, a televízió második születésnapján fogják újból felülvizsgálni a csatorna helyzetét.

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, a Pestisracok.hu-n közzétett nyílt levél szerint a televízió és a portál munkatársai két hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítik a Pesti Tv műsorait. Úgy fogalmaztak, hogy idáig tudtak hátrálni, mögöttük már a szakadék tátong. A „Tiltakozunk a Pesti Tv és a PestiSrácok.hu szerkesztőségének ellehetetlenítése miatt!” című felhívás néhány óra múltán azonban eltűnt a portálról. Helyén a támogatásukat kifejezőknek mondtak köszönetet.