Pintér Sándor elismerte, volt, hogy szakadt, elszíneződött kesztyűk kerültek a kórházakba

Pintér Sándor elismerte, volt, hogy szakadt, elszíneződött kesztyűk kerültek a kórházakba

Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyûlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobozon belül összetapadt, szakadt, elszíneződött vizsgálókesztyűk kerültek az egészségügyi intézményekbe – derült ki Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli válaszából, amelyet Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő kérdésére adott, és a Hvg.hu vett észre. 

Mint a belügyminiszter írta, a kifogásolt tételeket minden esetben kicserélték, szennyeződés miatti reklamáció pedig az írásbeli kérdés beküldésének napjáig nem érkezett. 

Vadai azután fordult a kérdéssel a kormányhoz, hogy a 444 december elején megírta, sárgás foltok, szakadások voltak láthatók a kórházba került kesztyűk egy részén. A kesztyűkről a lapnak beszámoló orvos azt írta, hogy korábban nem találkozott hasonló elszíneződéssel.