Puzsérék felfüggesztik az előválasztásról szóló tárgyalásokat

Puzsérék felfüggesztik az előválasztásról szóló tárgyalásokat

(Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre nem folytatja az előválasztás nyárra tervezett második fordulójáról szóló tárgyalásokat Puzsér Róbert és csapata – értesült a Magyar Hang. Lapunk birtokába került az a levél, amelyben Zaránd Péter, a publicista kampányfőnöke ezt közli Karácsony Gergellyel, sőt, még ultimátumot is ad.

Az ügy előzménye, hogy szombat délelőtt az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Momentum közösen bejelentették: megállapodtak az őszi önkormányzati választásokra Budapesten, és már el is döntötték, melyik kerületben ki indulna. Az LMP csatlakozását ugyan várják a szövetséghez, ám az kiderült, hogy a Jobbiknak nem adnának polgármesterjelölti posztot. Karácsony Gergely ugyan nem volt ott a sajtótájékoztatón, ám később ugyanebben a szellemben nyilatkozott, ráadásul a baloldali pártok – egyelőre a Momentum kivételével – kifejezetten a szövetségeseinek számítanak.

Az LMP-ről és a Jobbikról szóló megnyilatkozás Puzsér Róbertnél és csapatánál kiverte a biztosítékot. Nem meglepő, hiszen éppen ez a két párt támogatja jelenleg a publicista főpolgármesteri indulását.

Elviselhetetlen zöldfogyatkozás - Puzsér Róbert főpolgármester-jelölti munkaterve | Magyar Hang

„Az ingatlanspekulációvá züllesztett várospolitikát adjuk vissza a polgártársaik bizalmát élvező embereknek!”

A Karácsony Gergelynek küldött levélben egyrészt arra hivatkoznak, hogy a Jobbik kihagyása ellentétes a választói akarattal, az országos trendekkel és a szóbeli megbeszéléseikkel. Felemlegetik azt a tavaly év végén általuk, illetve a budapesti MSZP-elnök Molnár Zsolt által aláírt megállapodást is, amely kimondja: „olyan megállapodásra van szükség egy összellenzéki főpolgármester-jelölt vezetésével, amely minden kerületben elsöpri a Fidesz uralmát”.

A korábbi szóbeli megállapodásaik felrúgásának tekintik Puzsér Róberték azt is, hogy a baloldali pártok csak az LMP-nek ajánlottak polgármesterijelölti helyeket. Ráadásul úgy, hogy míg a DK 6 kerületben nevezhetné meg a jelöltet, a Budapesten korábban lényegesen jobban szerepelő LMP-nek erre csak 3 városrészben lenne lehetősége.

Puzsér Róbert: Megosztó vagyok, de a programom nem az | Magyar Hang

A Tarlós István által képviselt, vasbetonban és robbanómotorban reprezentálódó Budapestet kívánom leváltani – mondta a Magyar Hangnak a főpolgármesternek készülő publicista. Interjú.

A kampányfőnök ezért azt kéri, hogy Karácsony Gergely vonja vissza a nyilatkozatát, illetve nyissák újra a budapesti ellenzéki tárgyalásokat úgy, hogy azon már az LMP és a Jobbik is részt vesz. Addig felfüggesztik a részvételüket az előválasztásról szóló tárgyalásokon, ameddig Karácsony Gergely, illetve támogatói megszegik a közös megállapodásukat. Ha újra is kezdődnek majd az egyeztetések, ezután csak az LMP és a Jobbik képviselői jelenlétében hajlandók tárgyalni.

Frissítés: Karácsony Gergely és az MSZP reagált is az ultimátumra.