Rácz Zsófia válthatja Novák Katalint

Rácz Zsófia válthatja Novák Katalint

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután Novák Katalin nem indul újra, biztosan új alelnököt választ a Fidesz a következő, XXIX. tisztújító kongresszusán, november 14-én. Az ATV információi szerint három nevet emlegetnek a párton belül a pozícióra.

Legutóbb, 2019-ben Novák Katalint, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot is újraválasztották, Kósa Lajos pedig újra alelnök lett.

Novák Katalin október elején jelentette be egy sajtótájékoztatón az ATV kérdésére, hogy nem fog újra alelnök-jelöltként indulni a a Fidesz kongresszusán. „Követem azt a gyakorlatot, amit eddig minden elődöm követett, azt az íratlan szabályt a Fideszben, hogy a miniszterség és az alelnökség együtt a következő tisztújító kongresszusig tartható” – mondta.

Most az a kérdés foglalkoztatja a fideszeseket is, hogy ki lesz Novák Katalin utóda. Az ATV forrásai szerint „szinte biztosan” egy újabb női alelnököt választanak a küldöttek, Novák Katalin előtt 2005-től Pelczné Gáll Ildikó töltötte be ezt a posztot 2017-ig.

Fideszesek és kormányközeli források több nevet is említettek, Koncz Zsófiáét is, aki egy éve, 2020 november 2-tól lett a Fidesz parlamenti képviselője, időközi választáson nyerte el a szerencsi körzetben az egyéni parlamenti mandátumot legyőzve az ellenzék közös, jobbikos jelöltjét. Az alelnöki posztra esélyesek közt Gál Kinga és Győri Enikő brüsszeli EP-képviselők az ATV forrásai szerint „hangsúlyosan” szerepelnek. De Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár nevét is megemlítik, vagy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőét. „Van választék” – fogalmazott egy befolyásos forrás.

Rácz Zsófia egyébként leginkább arról ismert, hogy elérhetetlen a sajtó számára.

Címkék: Novák Katalin