Rangos nemzetközi fődíjat nyert a Magyar Zene Háza

Rangos nemzetközi fődíjat nyert a Magyar Zene Háza

A Liget Budapest Projekt keretében megépült Magyar Zene Háza 2021. december 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A zsűri fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza csütörtökön Cannes-ban, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en – jelentette be pénteki közleményében Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. A rendezvény három évtizedes történetében most először nyerte el a fődíjat magyarországi épület.

A nemzetközi szakértőkből álló döntőbizottság egyhangú szavazással adta oda a díjat a Magyar Zene Házának, az indoklásában fenntarthatósági, esztétikai és látogatói élmény szempontjából is a világ legjobbjának ítélték a japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett különleges épületet.

A Magyar Zene Háza korábban a neves londoni International Property Awards, illetve az amerikai Music Cities Awards díjátadóin hozhatta el a legjobbaknak járó elismerést, míg a CNN, a World Architecture vagy a vezető nemzetközi programajánló, a TimeOut magazin pedig a világ legjobban várt épületei között tartotta számon. (MTI)