Rendőrök vitték el a győri polgármester-jelöltet az önkormányzati cég területéről

Rendőrök vitték el a győri polgármester-jelöltet az önkormányzati cég területéről

Fotó: Pintér Bence, Tiszta Szívvel a Városért Egyesület/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába próbált bejutni a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (GYHG) önkormányzati cég épületébe Pintér Bence, rendőrök vitték el onnan – derült ki a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZV) közleményéből.

Pintér Bence a Facebook-posztjában azt írta, januárban, egy évnyi pereskedés után mondta ki a Kúria, hogy az önkormányzati tulajdonú hulladékszállítási cég köteles kiadni az alvállalkozói listáját, a politikus arra kíváncsi, milyen munkára és mennyi pénzt fizettek 2021-ben és 2022-ben. A GYHG viszont ezt a kúriai döntés ellenére sem tette meg, ezért személyesen kívánt bejutni a cég épületébe. A biztonsági szolgálat nem engedte be, majd az általuk riasztott rendőrök kísérték ki a Momentum és LMP támogatásával induló civil polgármester-jelöltet. Mint írta, vissza fog térni.

A polgármesterjelölt lapunknak elmondta, hogy a cégnél arról tájékoztatták, nincs bent senki, aki át tudná a kúriai döntést venni. Azt kérte, hogy akkor kísérjék fel, és átadja az igazgató titkárnőjének a végzést, de ezt megtagadták. Amikor ezt követően bement a kapun, akkor hívták a rendőröket. Ő megkérte a hatóságiakat is, hogy szerezzenek érvényt a Kúria döntésének, és kísérjék fel az épületbe, de ezt az egyenruhások nem tehetik meg. Ezután társaival ismét elindultak a bejárat felé, ahol a biztonsági őrökkel nyomakodtak, végül pedig a rendőrök vezették ki.

Pintér Bence végrehajtást indított a céggel szemben, ez folyamatban van, a végrehajtó április 25-ig adott haladékot. Ezt követően a végrehajtó próbál majd bejutni és megszerezni az adatokat. Pintér egyébként három éve az Úgytudjukon írt arról: 1,2 milliárd forintos hiánnyal küzd a GYHG, miközben Dézsi Csaba András polgármester tudtával egy vállalkozó gyakorlatilag magáncégeként kezelte az önkormányzati tulajdonban lévő vállalkozást. Az említett üzletember 2020-ban négy hónap alatt 318 millió forint értékű megbízást kapott. 

Tervez-e további hasonló akciókat? – érdeklődtünk. Mint válaszolta, legközelebb a végrehajtóval jönnek vissza, várhatóan május elején. És más hasonló ügyekben is próbálnak majd érvényt szerezni a bíróság döntéseinek, „hogy a győriek tisztán láthassanak a választások előtt.” Beszámoltunk róla, hogy szombaton tüntetést is szerveznek a városban, rácsatlakozva Magyar Péter aznapi, fővárosi rendezvényére.