A DK a XII. kerületi jelöltállításukról a Kutya Párt ellen: Ez nem „ráindulás”

A DK a XII. kerületi jelöltállításukról a Kutya Párt ellen: Ez nem „ráindulás”

A hegyvidéki DK (Fotó: Élő Norbert / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– „Mivel valótlanságok és féligazságok keringenek a nyilvánosságban” a XII. kerületi önkormányzati jelöltállítással kapcsolatban, ezért a DK „tényekkel segít a tisztánlátásban” – jelezte a párt közleményében kedden.

Ezek az alábbiak szerintük: 

„1. A DK nem állított polgármesterjelöltet a kerületben, vagyis az a hír, hogy »a DK az előválasztás ellenére ráindított a kutyapárti jelöltre«, nem igaz. Nem terveztünk polgármester-jelöltet állítani és nem is fogunk. Ezért nem csatlakoztunk saját jelölttel az előválasztáshoz sem.

2. A DK jelöltjei viszont valóban indulnak a kerület egyéni körzeteiben önkormányzati képviselő-jelöltként. Közös többpárti jelöltet kiválasztani vagy tárgyalással, vagy előválasztással lehet. A kerületben ilyen tárgyalások nem folytak a DK és a Kutyapárt között és képviselő-jelölti előválasztások sem voltak. Ezért a DK, szövetségeseivel együtt természetesen jelölteket állít. Ez sem “ráindulás”, hiszen nem született semmilyen megállapodás, ami ezt kizárná.

3. A Momentum és a Kutyapárt valóban kötött egy kétpárti paktumot a körzetek felosztásáról, de ennek a DK és a többi ellenzéki párt nem volt részese, erről csak a sajtóból szereztünk tudomást.

4. A Kutyapárt az I., a III. és a VII. kerületben valóban ráindul az öt éve győztes, azóta hivatalban lévő ellenzéki polgármesterekre, veszélyeztetve a győzelmüket. Ez csak a Fidesznek jó.”

Korábban a hegyvidéki előválasztást megnyerő Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt társelnöke számolt be arról, hogy a DK politikusai elindulnak azokban a választókerületekben, ahol az ő képviselőjelöltjeik is. Azt is hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc pártja külön figyelt rá, hogy az akció a korábbi előválasztást megnyerő csapat ellen irányuljon, hiszen a Momentumnak jutó két körzetben nem állítanak jelöltet. – Annyiban mindenképp jó ez, hogy remélhetőleg júniusban a választásokkal véget ér ez a szánalomparty és megszűnnek a kerületben. Mindegy, talán sikerül így is legyőzni Pokorni Zoltánékat, a DK-s help ellenére is – fűzte hozzá a politikus.

Címkék: DK, XII. kerület