RTL: lárvákkal teli, elszíneződött víz folyik a csapokból Berettyóújfaluban

RTL: lárvákkal teli, elszíneződött víz folyik a csapokból Berettyóújfaluban

Csapvíz. Képünk csak illusztráció (Fotó: Imani / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Kólaszínű, lárvákkal teli víz folyik a csapokból Berettyóújfaluban. A vízművek szerint a hálózatmosás miatt jelentkezik a probléma és az elszíneződött víz nem ártalmas, hiába gusztustalan – számolt be róla az RTL híradója szerdán.

Mint elhangzott, egy berettyóújfalui családanya állítása szerint egy éve zavaros időnként az ivóvíz, ezért először az Országos Vízügyi Főigazgatóságot kereste fel, ám ott nem tudtak segíteni, mivel a csőhálózatukkal van a probléma, ami nem lett kitakarítva. A csatornának a Nemzeti Vízművektől azt írták, folyamatosan figyelik a víz minőségét és szerintük a helyenként előforduló elszíneződések esztétikai jellegűek, nem károsak az egészségre.

Két másik, hasonló esetről is beszámoltak. Üledék kavarog a vízben Szeghalmon is, ahol éppen a csöveket mossák át, míg Monostorpályiban tilos az otthoni csapból inni, mert átépítik a hálózatot. Így aki ott vizet inna, annak kannából kell hoznia. 

A Magyar Víziközmű Szövetség arról beszélt a csatornának, a településeken jelentkező problémák az elöregedő vezetékrendszerek miatt vannak. 

Címkék: Berettyóújfalu