RTL: Nem kaptak bért és végkielégítést a veszprémi kórház takarítói

RTL: Nem kaptak bért és végkielégítést a veszprémi kórház takarítói

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház 2023. május 25-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Körülbelül 200 kórházi dolgozó nem kapott bért és végkielégítést, miután tavaly december közepén felmondtak nekik Veszprémben és Ajkán. Az érintettek takarítóként és karbantartóként dolgoztak – állítják az érintettek az RTL Híradó szerint. A takarítók állítása szerint múlt pénteken azt mondta nekik a veszprémi kórház főigazgatója, hogy betegség miatt késik az utalás, de február 5-ig mindenkinek utalni fognak.

A híradó megkeresésére Sziklai Tamás munkajogász azt mondta, az utolsó munkában töltött követő ötödik munkanapig kellett volna teljesíteni a ki nem fizetett juttatásokat. Miután ez nem történt meg, kamatot is kell fizetnie az egykori munkaadónak a késedelemmel érintett időszak után.

A csatorna megkeresésére a veszprémi kórház azt írta: nem vitatják a volt takarító munkatársak felmentési időszakára járó bérének és végkielégítésének jogszerűségét. Válaszukban megismételték, február 5-ig minden érintett megkapja az őt illető járandóságot.