RTL: Nemzeti lakáslottóról elhíresült cégé a raktár, ahol a lélegeztetőgépek porosodnak

RTL: Nemzeti lakáslottóról elhíresült cégé a raktár, ahol a lélegeztetőgépek porosodnak

A raktárban porosodó lélegeztetőgépek (Fotó: Szabó Tímea / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábban a Rogán Antal által kidolgozott, államilag támogatott nemzeti lakáslottóról elhíresült cégé az a raktár, ahol a koronavírus-járvány alatt beszerzett lélegeztetőgépeket tárolják – tudta meg az RTL Híradó. 

A raktározás évente nettó 780 millió forintba, azaz áfával együtt közel egymilliárd forintba kerül. Az épület a Carion-csoporthoz tartozó ingatlanfejlesztési alapé, és már a lélegeztetőgépek beszerzése után, 2021-ben vásárolták meg. A magánszemélyek kezében lévő cég korábban arról híresült el, hogy egyedül ők feleltek meg azoknak a feltételeknek, amiket az államilag támogatott lakáslottó szervezőitől elvártak. Az erről szóló törvényjavaslatot Rogán Antal nyújtotta be.

Mint megírtuk, a parlament Népjóléti Bizottságának ellenzéki tagjai hétfőn bejutottak a gödöllői raktárba, ahol a koronavírus-járvány alatt vásárolt 12 ezer lélegeztetőgép porosodik. A képviselők nem nézhettek bele a dobozokba, és elmondásuk szerint a kérdéseikre sem kaptak választ az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjétől.