Salgótarjánban tűzijáték helyett a katásoknak és a rezsikárosultaknak segítenek

Salgótarjánban tűzijáték helyett a katásoknak és a rezsikárosultaknak segítenek

Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Salgótarján ellenzéki polgármestere, Fekete Zsolt Facebook-oldalán jelentette be, hogy a város vezetése úgy döntött, augusztus 20-án nem rendeznek a városban tűzijátékot. 

„Helyette adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakemberekkel konzultációs foglalkozásokat szervezünk azoknak, akik a KATA-változás miatt bajba kerültek” – írja a városvezető. Hozzáteszi, tanácsadó konzultációs foglalkozásokat is szerveznek azoknak a helybelieknek, akiket az áram- és gázdíjak emelkedése várhatóan súlyosan érint. A foglalkozásokon javaslatokat fogalmaznak meg a szakemberek, hogyan lehetne spórolni az árammal és a gázzal a különböző lakóépületekben.

Fekete Zsolt kiemelte, a környezettudatosságra tekintettel évek óta nagy kérdés a városvezetésnek, hogy jó ötlet-e augusztus 20-án tűzijátékot szervezni. Mint írja, „a robbanószerekben mérgező vegyületek, egészségkárosító anyagok vannak, emellett a felszabaduló gázok erős környezetszennyező hatással bírnak. Mindannyian tudjuk azt is, hogy számos háziállat, kisállat szenved el komoly traumát a tűzijáték rövid időtartama alatt, és akkor még a környékünk vadvilágáról nem is beszéltünk”.

A tűzijáték helyett augusztus 20-án lézershow-t tartanak.