Segwayre pattantak a készenléti rendőrök

Segwayre pattantak a készenléti rendőrök

A Készenléti Rendőrség munkatársai segway-en (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Biciklikre és „önjáró elektromos eszközökre”, ismertebb nevében segway-ekre pattantak a Készenléti Rendőrség munkatársai és így igyekeznek megakadályozni a bűncselekményeket a nyáron forgalmas helyeken.

A rendőrségi oldalon megjelent tájékoztató szerint a turisztikai idény alatt a Készenléti Rendőrség (KR) elsődleges feladata a főváros, a Balaton és a Velencei-tó, valamint a Tisza-tó régiójában az ellenőrzés, a közterületi járőrszolgálat megerősítése, a nagy tömegeket vonzó kulturális rendezvények biztosítása. Munkatársaik az idei szezonban a lovas, a kutyás, a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálat mellett úgynevezett önjáró elektromos eszközzel , illetve kerékpárral is járőröznek a fővárosban a nyár végéig. Minden nap délelőtt tíz és este nyolc óra között segway-jel közlekedő rendőröket a Budai Várban, míg elektromos kerékpárral járőrözőket a Margitszigeten lehet látni.

A céljuk a turisztikai szempontból jelentős, ellenőrzendő területeken tartózkodó állampolgárok, illetve a fővárosba látogató hazai és külföldi turisták, valamint tulajdonaik sérelmére elkövetett szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, továbbá a járművezetők, kerékpárosok és a gyalogos közösség biztonságos közlekedésének elősegítése. Ennek érdekében kiemelt figyelmet fordítanak az állampolgárokat zavaró és a közlekedésbiztonságot veszélyeztető szabálysértések megelőzésére, felderítésére és megakadályozására.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a rendőrség szerint elmondható, hogy az emberek pozitívan viszonyultak hozzájuk és bizalommal fordultak az egyenruhásokhoz kérdéseikkel, problémáikkal, és előszeretettel fényképezték őket az elektromos kétkerekűvel is.