Sem kormánypártiak, sem ellenzékiek nem fognak felszólalni a trianoni emlékülésen

Sem kormánypártiak, sem ellenzékiek nem fognak felszólalni a trianoni emlékülésen

Az Országgyűlés plenáris ülése március 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem csak az ellenzéki pártok, hanem a kormányoldal képviselői sem fognak felszólalni csütörtökön az Országgyűlés trianoni emlékülésén.

Az Országgyűlés is megemlékezik csütörtökön Trianon 100. évfordulójáról, az emlékülést azonban máris politikai viták kísérik.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint ezt a baloldal szítja, ezért Facebook oldalán mutatta be, hogyan is fog kinézni az emlékülés. Mint írta, a Nemzeti önazonosság védelméről címet viselő – mások mellett Kövér László és Semjén Zsolt által jegyzett – politikai nyilatkozat előtt csak az expozé hangzik majd el, amit Áder János köztársasági elnök beszéde követ.

Vagyis nemcsak az ellenzéki, hanem a kormánypárti képviselők sem fognak felszólalni. – Ez az egyszerű, megemlékező forgatókönyv, politikai vitáktól mentesen, méltóságteljesen. Ezt voltak ma képesek arra használni, hogy feszültséget szítsanak, uszítsanak és becsapják az embereket – közölte.

A Demokratikus Koalíció már korábban jelezte, hogy a parlamenti frakciójuk nem fog részt venni az – ahogy írták – „megemlékezésen”, mert az szerintük semmi másról nem szól, mint a nemzetből kirekesztésről, ráadásul olyanok részéről, akik tönkre teszik Magyarországot, és akiktől soha nem fogadnánk el kioktatást magyarságról és nemzeti érzésről. Gyurcsány Ferenc pártja azzal érvel, hogy a „Fidesz magyarságpolitikája hiteltelen és képmutató, Trianon-ügyben is”.