Simicskó: A magyarok jó példát kívánnak mutatni a válságban lévő nyugati kereszténységnek

Simicskó: A magyarok jó példát kívánnak mutatni a válságban lévő nyugati kereszténységnek

Simicskó István (Fotó: Simicskó István / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

–A magyarok a keresztény civilizáció megmentését és megtartását szolgáló tetteikkel, templomok, keresztek megtartásával, felújításával, illetve újak építésével, jó példát kívánnak mutatni a jelenleg válságban lévő nyugati kereszténységnek – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője kedden, Gödrén.

Simicskó István a baranyai községben álló római katolikus templom felszentelésének 250. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen elmondta, a magyar kormány támogatásával a Kárpát-medencében 3700 templomot újítottak fel, 200-at építettek, továbbá 2200 plébánia és közösségi ház, közösségi tér újult meg, illetve létesült 2010 óta. A politikus az ünnepi szentmisét követően tartott beszédében rámutatott: a keresztény értékek megtartása, megerősítése, így a templomok, keresztek felújítása és építése a magyarok megmaradását szolgálja.

Simicskó István úgy vélekedett: a keresztény civilizáció addig tartható fönn, amíg vannak hívek, emberek, akik hisznek a lélek erejében, és akik fontosnak tartják értékeik megtartását. – Mi, magyarok jó példát mutatunk a nyugati kereszténységnek (...) azzal, hogy rendbe hozzuk a templomainkat, újakat építünk, közösségi tereket építünk, és fontosnak tartjuk a hitünk megőrzését, megtartását – emelte ki. A kereszténydemokrata politikus szerint veszélyek leselkednek a jelenleg válságban lévő európai civilizációra, amely – csakúgy mint minden civilizáció – vallási talapzaton jött létre. Ha ezt a vallási talapzatot, a hitet elhanyagolják, akkor a felépítmény, maga az egész civilizáció kezd el porladni, széttöredezni, miközben egy másik éppen növekvő szakaszába lépő civilizáció akár meg is hódíthatja azt a válságba és lejtőre kerültet – tette hozzá.

Aláhúzta: a magyaroknak azért kell keresztény értékeiket védő cselekedeteikkel tükröt tartaniuk a Nyugat felé, hogy megmutassák, igenis van válasz a mostani globalizációs és migrációs folyamatokra, veszélyekre. Simicskó István az orosz-ukrán háborúra utalva kiemelte: keresztény érték a békesség képessége is, ugyanis „a béke az egyetlen egy járható út, és az emberiség boldogulásának a józan és normális feltételrendszerét a békés viszonyok adják”.