Smink- és zeneszoba is van Novák Katalin elnöki rezidenciáján

Smink- és zeneszoba is van Novák Katalin elnöki rezidenciáján

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mozi, zeneszoba és sminkszoba is található Novák Katalin köztársasági elnök rezidenciáján, amelyet az Rtl.hu által megismert szerződés szerint 278 millió forintért újítottak fel. A csatorna hírportálja úgy tudja, több helyen cserélték a burkolatot, és rendbe tették az állami tulajdonban lévő épület egyéb részeit is, így a gépészetet és az elektromos hálózatot is. 

Az indokolható átalakításoknál valamivel érdekesebb, hogy a kivitelezésről szóló szerződés szerint megújult a rezidencián található alagsori moziszoba is. Új eszközöket vásároltak, kialakították a megfelelő elektromos hálózatot, a mennyezetre pedig projektor, hangáteresztő vetítővászon került. A beépített tölgy szekrénybe borhűtőt is tettek. 

Az elnöki rezidencián a megállapodás alapján egy kisebb sminkszobát is létrehoztak (ennek eszközköltsége 375 ezer forint), valamint kialakítottak egy hangszigetelt zeneszobát is függesztett kazettás álmennyezettel.

Az Rtl.hu egyebek mellett azt is megkérdezte, hogy miért volt szükség erre a zeneszobára, de ezzel kapcsolatban többszöri megkeresésükre sem érkezett érdemi válasz Novák Katalin hivatalától. A helyiség kialakítását ugyanakkor nem cáfolták.

A szerződés alapján az épület több pontján is megújult a burkolat, a ház mellett pedig a kert egy részét is rendbe tették, építettek például egy kutyakennelt, és elbontották a korábbi játszóteret. A kommunikációs osztály arra a kérdésre sem válaszolt, hogy épül-e helyette új, és ha igen, miért kellett megszüntetni az előzőt.  

Mint a portál rámutat, Novák Katalinnak a lakóhely biztosításán kívül a törvény szerint további juttatások járnak: 

  • havi tiszteletdíja a házelnököt megillető tiszteletdíj 1,1-szerese, azaz nagyjából havi négymillió forint. 
  • Ez az összeg élete végéig megilleti őt, 
  • kérésére pedig akkor is biztosítanak rezidenciát egyfős személyzettel, ha mandátuma lejár, és a Béla király úti ingatlant át kell adnia utódjának. 
  • Az államfőt élete végéig megilleti a személyes gépkocsi-használat, 
  • háromfős titkárság 
  • és az ingyenes egészségügyi ellátás.