Stadionstop? A budapesti fideszesek egy része egyetért Karácsony Gergellyel

Stadionstop? A budapesti fideszesek egy része egyetért Karácsony Gergellyel

A új Puskás látványterve – háttérben az Arénával, köztük a BOK csarnok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még a fideszes választók 37 százaléka is egyetért Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltnek azzal a kijelentésével, miszerint addig nem épülhet a fővárosban stadion, amíg nincs minden kerületben legalább egy orvosi CT-vizsgáló – derült ki a Závecz Research friss felméréséből, amit a Népszava megbízásából készített. Egyébként az összes válaszadó 73 százaléka is osztja Karácsony álláspontját a szóban forgó kérdésben.

A közvéleménykutatók Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester személyével kapcsolatban is kérdeztek. Eszerint a budapestiek több mint fele úgy látja, hogy Tarlós Istvánnak Orbán Viktor érdekei a legfontosabbak.

Gulyás Gergely minapi kijelentésének visszhangját is mérték. Emlékezetes, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte, hogy a fővárosnak juttatandó támogatások csak Tarlós István megválasztása esetén lehetnek fenntarthatók. A Fidesz-szavazók 21 százaléka ezzel kapcsolatban azt mondta, felháborító, hogy a támogatásokat nem városfejlesztési, hanem politikai szempontok alapján osztják.

Karácsony Gergely még nem adta fel - azt akarja, hogy legyen vita | Magyar Hang

Korábbi versenytársaival, Kálmán Olgával és Kerpel-Fronius Gáborral közösen lépett színpadra. Ezúttal is felcsendült a cirkuszi zene.

A kormánypártiak 60 százaléka szerint ugyanakkor érthető, hogy a kormány csak oda akar támogatást adni, ahol a Fidesz–KDNP jelöltjét választották az emberek – derül ki a Népszava által ismertetett kutatásból.