Sürgősségi döntéssel Mészáros Lőrinc cége kapta meg Csepel plakáthelyeit

Sürgősségi döntéssel Mészáros Lőrinc cége kapta meg Csepel plakáthelyeit

Szerelik fel az új reklámtáblát Csepelen (Fotó: Bangóné Borbély Ildikó Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenöt évre odaadja Csepel önkormányzata közterületei használatát Mészáros Lőrinc reklámcégének – írja a 24.hu. A portál az önkormányzati határozat kivonatára hivatkozva számolt be arról, hogy a döntés augusztus 21-én született Borbély Lénárd fideszes polgármester indítványára.

A rendkívüli közgyűlés felhatalmazta a polgármestert, hogy megkösse a szerződést a Publimont Kft.-vel. A megállapodás részletei azonban nem ismertek, mert az előterjesztést sürgősséggel vitték be a testület elé, és a tervezet szövege azóta sem került fel az önkormányzat honlapjára. Annyit lehet tudni, hogy Publimontnak egy rendeletben meghatározott közterület használati díjat kell fizetnie a plakáthelyekért, és hogy a két félnek augusztus 30-ig, péntekig tető alá kell hoznia a szerződést.

A cikk azt is megjegyzi, hogy Mészáros Lőrinc ezzel lassan a reklámterületen is sikerrel utoléri fideszes oligrachaelődjét, Simicska Lajost. Korábban egyébként ez a cég is Simicskáé volt, de 2018-ban, a választások után Nyerges Zsolt érintésével beolvadt Mészáros birodalmába.

Közben az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó arról írt a Facebookon, hogy Csepel már új reklámtáblákat tesznek ki. A 21ora.hu vette észre a bejegyezést, amelyben a szocialista politikus egyre abszurdabbnak nevezi, „amit a polgármester művel”. Le is fotózta, ahogy Csepelen, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézet előtti Görgey tér kellős közepén a díszburkolat egy részét felbontották és éppen szerelik fel a világító reklámtáblát.