Szabó Tímea sem lesz újra pártvezető

Szabó Tímea sem lesz újra pártvezető

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Jobbra frakciótársa, Tordai Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely mellett Szabó Tímea sem indul újra a Párbeszéd társelnöki posztjáért – tudta meg a Hvg.hu. A portál információi szerint a döntését egy zárt Facebook-csoportban jelentette be. Azzal indokolta, hogy bár a Párbeszéd még növelni is tudta a mostani választáson a képviselői számát – hatfős frakciójuk lesz a jövő hétfőn megalakuló új parlamentben –, az ellenzék választási kudarcában a hat párt egyikeként nekik is van felelősségük, a párt társelnökeként pedig neki is.

Frakcióvezető ugyanakkor – információik szerint – lenne és ebben a párt elnöksége is támogatja.

Az értesülést sem Szabó Tímea, sem pedig a Párbeszéd sajtóosztálya nem kívánta kommentálni.

A Párbeszéd másik társelnöke, Karácsony Gergely már korábban jelezte, hogy nem indul újra a pártvezetői posztért. Ő maga akkor Tordai Bencét javasolta maga helyett a nyár végén, szeptember elején esedékes tisztújításon.