Szájer-ügy: az államtitkár szerint ha a kormány zsarolható lenne, elállna a vétótól

Szájer-ügy: az államtitkár szerint ha a kormány zsarolható lenne, elállna a vétótól

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mérlegelték-e valaha, milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelentett Szájer József? – kérdezte a DK-s Sebián-Petrovszki László a kormánypártokat a parlamentben. Az ellenzéki politikus azt mondta: eszében sincs felróni Szájer Józsefnek, milyen buliban vett részt, és hogy milyen a szexuális orientációja. „Felnőtt meleg férfiként” annyi problémája azért van – tette hozzá –, hogy Szájer József részt vett annak a Fidesznek a vezetésében, amely az LMBTQ-közösség elleni akciókat folytat. Nem az a gond Szájer Józseffel, hogyan éli az életét, hanem az, hogy ennek eltitkolása nemzetbiztonsági kockázatot jelentett, mert zsarolhatóvá vált, ahogyan a felesége is. – Mérlegelték-e valaha, milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelentett Szájer József? – kérdezte a DK politikusa.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára azt felelte: a kormány nem zsarolható, mert ha zsarolható lenne, akkor most elállna a vétótól. Inkább az a kockázat, sőt arcátlanság, hogy a baloldal gátolja a koronavírus-járvány elleni védekezést – tette hozzá, megjegyezve: az is kockázat, hogy „az önök oldalán a kispesti maffia folyamatosan tevékenykedik”, következmények nélkül. – A mi oldalunkon minden olyan eseménynek van következménye, ami elfogadhatatlan, ez a különbség – jelentette ki az államtitkár.