Új arccal erősítenek Márki-Zay Péterék: Szalma Botonddal

Új arccal erősítenek Márki-Zay Péterék: Szalma Botonddal

Fotó: Facebook/Szalma Botond

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szalma Botond egykori tengerésztiszt és Mahart-vezérigazgató, a KDNP volt budapesti elnöke, a kormány jobboldali kritikusa is beszállt Márki-Zay Péterékhez és kampányfőnökként segíti a pártot – értesült a Magyar Hang.

Márki-Zay Péter a Facebook oldalán jelentette be, hogy leigazoltak egy új embert, „kapitány a hídon”, konkrét nevet azonban nem említett. Csak annyit írt, hogy rutinos politikussal erősödött a Mindenki Magyarországa Néppárt, aki erős kézzel, kampányfőnökként fogja segíteni a pártot a következő hónapokban. – Szükség van rá ugyanis, hogy hazánk viharos tengeren hánykódó hajójában a gőzt végre a gépezetbe, és ne csak kürtökbe vezessük, hogy hazánk hajója végre elinduljon az évezrede kijelölt nyugati irányba, és ne csak dudáljon – írta. 

Szalma Botond korábban a KDNP budapesti elnöke volt, de kilépett a pártból, miután 2014-ben elindult az akkori fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt ellen, illetve több kritikát is megfogalmazott a kormánnyal szemben. Egykori pártjával szemben pereket is nyert. 2019-ben ismét felmerült, hogy elindul az újpesti kerületvezetői posztért, az összes ellenzéki párt be is állt mögé, végül családi okok miatt visszalépett.