Szanyi kifakadt: Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub

Szanyi kifakadt: Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub

Szanyi Tibor (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú, nyílt levélben ekézi az európai parlamenti képviselői munkát kényszerből befejező Szanyi Tibor saját pártját. Az ATV-n jelent meg a dokumentum, amely első felében amiatt kritizál, hogy a szocialista párt választmánya nem nevekről szavazott múlt szombaton, amikor az egyetlen EP-mandátumuk gazdáját kereste, hanem csak fenntartotta a korábbi listát. Ez eredményezte azt, hogy Ujhelyi István folytathatja a tevékenységét Brüsszelben, Szanyi Tibor viszont nem. A politikus szerint az MSZP már évek, évtizedek óta egyre kevesebb politikai kérdést dönt el, következésképpen egyre több dolguk dől el az idő sodrásában.

– Immár bő egy hete ismét nem vagyunk bátrak. A traumatikus választási vereségünk sem volt elég fejbekólintás ahhoz, hogy felébredjünk, s cselekvésbe fogjunk. Attól tartok, az MSZP politikai kómába esett – írta. Kifejtette, hogy ma 20-30 emberből jó ha 1 gondolja, hogy szükség lenne az MSZP-re, pláne, hogy a nyilvánosságban döntően a belső mutyikkal, külső alkudozásokkal jelentek meg, többen pedig a leginkább korrupt bandának emlegetik őket.

Kritizálta azt is, hogy párton belül már nem hisznek egymásnak, sőt, ebben haladó szintre jutottak. – Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk – írta. Ráadásul, ha valós az, hogy a Párbeszéd nagyjából 1-2 százalékos párt, az azt jelenti, hogy az MSZP bezuhant 5 százalék alá, vagyis immár nem országgyűlési képviseletre alkalmas tényezők. Ezután ír arról, hogy a szavazóikat leszoktatták a kötődésről, vagyis – mint fogalmazott – „tartósan úgy viselkedünk, mint a kanos férfi, aki beleszeret a bárcás cédába, s mindenét odaadja neki”.

Ujhelyi Istvánt küldi Brüsszelbe az MSZP | Magyar Hang

Ujhelyi István, az MSZP eddigi európai parlamenti képviselője kapja meg a szocialisták egyetlen brüsszeli mandátumát, így ő folytathatja a következő öt évben is a munkáját az Európai Parlamentben - erről döntött szombaton a párt választmánya. A testület kétharmados többséggel szavazott azon forgatókönyv mellett, hogy ne legyen semmi variálás, hanem az EP-lista sorrendje legyen a mérvadó.

A

levél végén, a rengeteg bírálat után következik a meglepetés.

Szanyi Tibor ugyanis „holnapelőtt” jeligére egy mozgalmat

indít. – Nekem

nincs más célom, mint politikai otthont teremteni a társadalmi

szolidaritás híveinek, úgymond a radikális baloldali fiataloknak,

nőknek és férfiaknak – közölte.

Ha pedig az MSZP-nek szüksége van rá, akkor elnökévé választja.