Szanyi Tibor keményen nekirontott Magyar Péternek

Szanyi Tibor keményen nekirontott Magyar Péternek

Huszti Andrea és Szanyi Tibor, az ISZOMM volt és jelenlegi elnöke

Fotó: Igenszolidaritas.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyjából egy időben töltöttünk Brüsszelben rövidebb-hosszabb időszakokat, s bár igyekeztem nyitott szemmel járni, egyszerűen sehogyan se észleltem az ottani jelenlétedet. Úgy emlékszem, kedves egykori feleségeddel inkább találkoztam, lévén a gyerekeink egyazon bölcsődébe jártak, s a reggeli rohanásban, vagy a délutáni záróra tájékán olykor illendő módon köszöngettünk egymásnak – így indítja „Hello, Peti! című írását Szanyi Tibor az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) oldalán, az írásban a Magyar Péter-jelenséggel foglalkozik behatóan.

A kissé szokatlan stílusú közlemény szerint Szanyi „enyhe hányingert” kapott Magyar Pétertől, annak rajongói iránt pedig őszinte sajnálatot érez. – Ha kínvallatás alá vetnének, s nem tudnám az igazat, de az életem múlna azon, vajon helyesen blöffölök-e, akkor rávágnám, hogy Rogán embere vagy – állítja a volt szocialista politikus. Ezután jön az igazán veretes szöveg: „Elfogadom, hogy eddig nem voltál az, jóllehet a sztorijaidból az jön le, hogy Tóni elég sokat és behatóan foglalkozott az életeddel, te pedig nem voltál ellenkezős típus. Úgy is mondhatnám, hogy a zsírosabbnak hangzó NER-elfoglaltságokért eddig zsinórban hagytad magad megb*szni, most pedig látszólag úgy viselkedsz, mintha esélyed lenne visszahugyozni.”

Az ISZOMM elnöke később arról értekezik, hogy „Tóni helyében” biztosan sokat megérne neki, hogy a választásokig hátra lévő napokban Magyar Péter sztorijaival legyen tele a média liberális része, s a belengetett új párt révén minél több ellenzéki szavazatot gyűjtsön össze a nagy semmibe. Meglátása szerint Magyar Péter valóban feldühödött, amikor volt nejének, Varga Judit exigazságügyi miniszternek a kegyelmi botrány miatt ki kellett szállnia a közéletből, de utána a jogász gyorsan „leszelídült”, „s a tényleges politikai jelentőségű ügyek helyett amolyan szaftos, amúgy ártalmatlan vacsora-sztorikat kezdtél el tálalni a hazai liberális sajtó és média legnagyobb élvezetére”.

A teljes sajtóközlemény ITT érhető el, Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.