Százezreket kért az orvos, hogy tanácsot adjon a börtönbe vonulás késleltetéséhez

Százezreket kért az orvos, hogy tanácsot adjon a börtönbe vonulás késleltetéséhez

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pszichiáter főorvosnő 300 ezer forint ellenében adott tanácsot az elítéltnek, miként odázhatja el börtönbe vonulását. Talán ez a legcifrább eset, amelyről a Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztályának vezetője, Váradi Piroska rendőrezredes beszámolt a Népszavának.

Az interjúban arról is szó esik, hogy ellenőrzéseik során találkoztak olyan reumatológussal, aki két a rendelése közötti időben kitette a hálapénzt elutasító plakátokat, ám ahogy elkezdődött a rendelése, ezt azonnal eltüntette. 

De akadt olyan eset is, amikor az orvos a nővérekkel szedette be a pénzt annak fejében, hogy az idős betegeket a lehető leghosszabb ideig tartsák bent a kórházban. Manapság pedig a „legnépszerűbb szolgáltatás” a hamis védettségi igazolvány kibocsátása. A szolgálat munkatársainak a legmegdöbbentőbb az volt, amikor amikor komplett bűnszervezetben segítettek hozzá hamis védettségi igazolványokhoz egészségügyi dolgozók pácienseket.

Ez utóbbi már több egy „sima” korrupciós bűncselekménynél, ezekben az esetekben megáll a hamisítás, az okirattal való visszaélés is. A szándékos bűncselekmények elkövetésének a büntetőjogi mellett van munkajogi következménye is. Az illető munkaviszonya azonnal megszűnik és a törvényben előírt időtartam leteltéig, legtöbbször hosszú évekig, nem is tud elhelyezkedni a közellátásban. Azaz, ha egyszer valaki lebukik, nem marad esélye az ismétlésre.