Szegeden is tüntetés lesz hétfőn

Szegeden is tüntetés lesz hétfőn

A kata adónem ellehetetlenítése ellen tüntetők az általuk lezárt Margit hídnál 2022. július 12-én (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szegedi Futárok A Katáért csoport tüntetést szervez a városban hétfő este hat órára a Rákóczi térre, a megyeháza elé a kata átalakítása ellen és a jogbiztonság mellett. A technikai lebonyolításban a Magyar Kétfarkú kutya Párt (MKKP) passzivistái segítenek.

Mint az esemény leírásában a szervezők írják, „az elmúlt héten bejelentett változtatások megmutatták, hogy az országban a tisztességes emberek nem élnek jogbiztonságban, mert a türannosz kénye és kedve szerint változtatja meg napokon belül százezrek életét. A kata beszántása és a rezsi-robbantás számos szakmát és életet ellehetetlenít, a futárokat épp úgy, mint a maszek kertészt, takarítónőt, vagy a másodállásban fordító tanárnőt. Ez különösen azért pofátlan, mert a helyreállítási alapból pont azon a napon kapott az ország 200 milliárdot a kisvállalkozásoknak, azaz a TI megsegítésetekre, amikor bejelentették ezt. A rezsi-robbantás pedig irreális »átlagot« húzott meg, amelyet milliók fognak átlépni és ők tízezres extra számlákat fognak kapni.

Kérik a pártlogókat otthon hagyni, mindenkit várnak nemzeti zászlóval, esetleg transzparenssel, vagy csak civilben. Hozzatok „még egy embert”, de ételt és sok vizet is, kánikula lesz! A katásokat, a rezsicsökkentés megvágásának veszteseit, a rossz bért kapó, ezért másodállásban katás rendőrt, tűzoltót és mentőst is, valamint a taxisokat, „mert a benzinár-sapka lesz a következő”.

Címkék: tüntetés, Szeged, kata