Már érkezik a szélvihar, a jég, a felhőszakadás és a hidegfront

Már érkezik a szélvihar, a jég, a felhőszakadás és a hidegfront

A jégeső után maradt jégdarabokat lapátolják a Békés megyei Gádoroson 2020. február 11-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb Facebook bejegyzése szerint már megérkeznek az első cellák, amelyek nyomán csütörtök késő délután, este hidegfront érkezik. A tájékoztatás szerint heves zivatarok várhatók helyenként 80-90 km/h feletti szélrohammal, nagy méretű jéggel, felhőszakadással, amelyből rövid idő alatt akár 30 mm körüli csapadék is hullhat. 

A Meteorológiai Szolgálat egyelőre Győr-Moson-Sopron és Vas megyére adott ki narancs fokozatú riasztást, de figyelmeztetnek, a zivatarrendszer este fokozatosan keleti, délkeleti irányba fejlődik. Az esti, késő esti órákban a Dél-Dunántúlra, a főváros térségére, a középső országrészre, Északi-középhegység fölé átterjedő zivatarokat kísérheti intenzív csapadék, viharos (60-85 km/h, egy-egy helyen 90 km/h körüli) szél, jégeső. A vihar várhatóan hajnalra keletről is levonul.