A választás előtt gyors felújítást ígértek, de felmosóvödörbe csöpög a víz a szentendrei mentőállomáson

A választás előtt gyors felújítást ígértek, de felmosóvödörbe csöpög a víz a szentendrei mentőállomáson

Felmosóvödörbe gyűjtik a csöpögő vizet a szentendrei mentőállomáson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz hónapja, a 2022-es országgyűlési választások előtt ígérték meg a felújítást, mégsem történt semmi a Szentendrei Mentőállomáson a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége szerint. Tarthatatlan állapotok voltak, és csak rosszabb lett a helyzet: beázik az épület és vödrökben gyűjtik a vizet – derül ki az RTL Híradó riportjából.

„El lehet képzelni, hogy amikor a mentődolgozó ül a nappaliban és várja a riasztást, és a nyakába csöpög a víz, akkor milyen lehet ott a hangulat” – mondta Lengyel Tibor, a Mentődolgozók Szövetsége alelnöke. Szentendre önkormányzata új helyszínt javasolt a mentőállomásnak, hiába. „Nagyon sok lehetőséget megmutattunk, az önkormányzati tulajdonúak közül egyet sem tartottak ideálisnak, és itt elakadtak a tárgyalások. Most már olyan ingatlanokat is figyelmükbe ajánlottunk az Országos mentőszolgálatnak és a társég fideszes országgyűlési képviselőjének, ami magántulajdon, de eladó” – mondta Fülöp Zsolt, a város ellenzéki polgármestere.

Az Országos Mentőszolgálat és Vitályos Eszter fideszes országgyűlési képviselő tavaly márciusban – néhány héttel a választások előtt –  jelentették be: elkezdődik a felújítás, a politikus akkor azt mondta, hogy sürgős lenne. „Vannak olyan fejlesztéseink, amelyek nem várhatnak tovább, ilyen a szentendrei mentőállomás felújítása is. Az Országos Mentőszolgálat a helyreállítási alap projektjei között szerepeltette a megújítást, így örömmel jelentem, hogy végre elindul a mentőállomás felújítása” – mondta akkor Vitályos Eszter.  Arról is beszélt, hogy a kormány megelőlegezi az Európai Unió helyreállítási alapjából várt pénzt, amiből megkezdhetik a felújítást. Novemberben viszont már azt írta egy elégedetlenkedő kommentelőnek a Facebookon, hogy „amint lesz rá forrás, meg is valósul”. Az Országos Mentőszolgálat azt válaszolta a Híradónak, hogy a terv elkészült, a helyreállítási alap forrásainak megnyílása után kezdődnek a munkálatok.

Az Európai Uniós a magyarországi jogállamisági problémák miatt nem folyósítja a helyreállítási alap támogatásait, a kormány ígéretei szerint mindent megtesznek, hogy az ország hozzájusson a forrásokhoz. De mire onnan pénzek érkezhetnek, az kedvező elbírálás esetén is hónapok múva lehet legkorábban.