Szentesen is egymás ellen indulnak fideszesek – két helyi tagot kizártak a pártból

Szentesen is egymás ellen indulnak fideszesek – két helyi tagot kizártak a pártból

A régi szentes vármegyeháza épülete (Fotó: Kaboldy/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, nem csak Szécsény az egyetlen település, ahol komolyan egymásnak mentek a Fidesz képviselői az önkormányzati választások közeledtével, a 444 Fideszesek indulnak az importfideszes ellen Szentesen, Kubatov Gábor gyorsan ki is záratott a pártból két képviselőt címmel számolt be egy másik belharcról.

A 28 ezres várost 1994 óta az MSZP-s Szirbik Imre irányítja, ám ő visszavonul, nem újráz, így a Fidesz megpróbálja megszerezni a kormányrudat a településen. A párt kívülről hozott jelölteket, a polgármesteri székért Szegvár jelenlegi első emberét, Gémes Lászlót indítanák, de többek között importált képviselőjelölt lenne a kormány egyik „biztonságpolitikai szakértő” sztárja, Georg Spöttle is.

A 444 beszámolója szerint ez nem tetszik jó néhány helyi fideszesnek, „akik inkább saját polgármesterjelöltet és képviselői listát állítottak. A rebellis Szentesi Polgári Szövetség Egyesület jelöltje a város élére Antal Balázs Tibor, fideszes képviselő.”

Az események vasárnap újabb csavart vettek, ugyanis Kubatov Gábor pártigazgató késő este közleményt adott ki. Ebben közölte, hogy kizárták a pártból a Fidesz két szentesi képviselőjét, Antal Balázs Tibort és Chomiak Waldemart. Az indoklás szerit azért, mert „a két jelenlegi képviselő egy maroknyi csapattal, a helyi Fidesz-tagság és közösség többségi döntésével szembemenve, saját polgármesterjelöltet és képviselői listát állított”.

Áll a bál Szécsényben: minden helyi képviselő kilépett a Fideszből | Magyar Hang

A szécsényi önkormányzatnak egyetlen kormánypárti tagja sem maradt, miután a korábbi fideszesek elhagyták pártjukat. A lépés mögött a Fidesz és a KDNP közötti viszály áll: a felek mást akarnak polgármester-jelöltnek.

Kubatov szerint „nyilvánvaló, hogy ezzel a lépéssel céljuk nem lehet más, mint az ellenzéki összefogás hatalomra segítése, a választók megosztása és félrevezetése”. A hírportál által is idézett pártigazgató azt is közölte: „mindazoknak, akik önös politikai érdekből, személyes ambícióktól vezérelve, a közösségi érdekeket és értékeket semmibe véve hátat fordítottak saját politikai családjuknak, számolniuk kell a következményekkel”.

Kubatov azt is megjegyezi, hogy a kizárás után a renitens fideszesek nem használhatják a Fidesz logóját és arculati elemeit. A hírportál szerint ez utóbbi azért okoz egészen különös helyzetet majd Szentesen, mert a hivatalos fideszesek sem nagyon használják a párt logóit.