Szeptember 3-án elhallgat a Tilos Rádió az éterben

Szeptember 3-án elhallgat a Tilos Rádió az éterben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 3-ától megint csak online lesz hallgatható a Tilos Rádió. Közösségi oldalukon közzétett posztjukban azt írják frekvenciájuk kapcsán, hogy a Tilos Kulturális Alapítvány, a rádió fenntartójaként, 2022. augusztus 15-én nyújtotta be pályázatát a 90.3 földi sugárzású frekvenciára, a következő 10 évre. Erről még nem hozott döntést a Médiatanács és nem is lehet tudni, hogy ez mikor várható.

Mint írják, amennyiben nem kapják meg a frekvenciát, úgy 2022. szeptember 3-án éjféltől a rádió FM-en ugyan nem működik tovább, de online igen.

Akkor is el kell ideiglenesen búcsúzniuk az étertől, ha elnyerik a frekvenciát, mert a sugárzást megelőzi néhány kötelező procedúra, főképp az új műsorszolgáltatási szerződés megkötése, melyeket igyekeznek majd minél gyorsabban abszolválni. Ezeket követően kapják meg a rádióengedélyt, amely birtokában indulhat a Tilos Rádió újabb fejezete.

A rádió egyébként hamarosan kétnapos programmal ünnepli a 31. születésnapját. „A Tilos történetében, ha nem is sokszor, de volt néhány kényszerű csend. Ám minden esetben megerősödve, határtalan lelkesedéssel jöttünk vissza. Legyen így most is!” – írták.