Szijjártó: A vállaltnál több vakcina érkezik Kínából

Szijjártó: A vállaltnál több vakcina érkezik Kínából

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a dél-koreai Doosan elektromos autóipari beszállító vállalat beruházásbejelentésén Budapesten, a minisztériumban 2020. október 30-án. A Tatabánya melletti gyár építését a kormány vissza nem térítendő támogatással segíti. Ennek összegéről a kormány, a vállalat és az Európai Bizottság között még zajlanak a tárgyalások. A vállalat első százmillió euróból megvalósuló tatabányai gyárát 15 millió euróval támogatták. MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szerződésben vállaltnál korábban és több koronavírus elleni vakcina érkezik Magyarországra Kínából – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedd reggel a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a videóban azt mondta, hogy a szerződés szerint február végéig félmillió kínai vakcina érkezett volna Magyarországra, de most, február közepén 550 ezer vakcinát szállítanak. A külügyminisztert a videóban erről Magyarország pekingi nagykövete tájékoztatta telefonon. Pesti Máté elmondta: a 84 hűtőkonténerben tárolt 550 ezer vakcinát már bepakolták a repülőgépbe, amely egy óra múlva indul Pekingből Budapestre.

A külügyminiszter a beszélgetés végén arra kérte a nagykövetet, hogy az első adag szállítmány elindulása után dolgozzon a következő szállítási terminuson.