Szijjártó Péter: világuralomra tör a „nemzetközi liberális mainstream”

Szijjártó Péter: világuralomra tör a „nemzetközi liberális mainstream”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Mario Búcaro guatemalai külügyminiszter találkozója Guatemalavárosban 2023. november 9-én. (Fotó: MTI/KKM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A nemzetközi liberális mainstream, ahogy látják, megpróbálja uralni a világpolitikát. NGO-kon keresztül akarnak uralkodni” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Guatemalavárosban. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta, az NGO-kat (a civil szervezeteket) a nemzetek képviselőinek tekintik, ami szerinte „őrültség, nonszensz”, ugyanis a nemzeteket a választott kormányaik képviselik. Mivel a civil szervezeteket senki sem választotta meg, azoknak legitimációjuk sincsen, vélekedett Szijjártó.

A miniszter szerint a „liberális mainstream” a nemzetközi médiát is uralni akarja, de „Magyarországon szerencsés helyzetben vagyunk”, mert Magyarországon a média fele jobboldali, konzervatív, hazafias, kereszténydemokrata, és a másik fele nemzetközi liberális. Hozzátette, hogy ezt a helyzetet a „liberális mainstream” mégis diktatúrának tekinti, mert szerintük csak akkor van médiaszabadság egy országban, ha a média 99 százaléka liberális. (Magyarországon valójában alig van terepe a független, kormánykritikus médiának, a többi között az állami médiumok vagy a megyei lapok lényegében a kormánypropaganda szócsövei).

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta, hogy a jövő hét kedden nyújtják be a szuverenitásvédelmi törvénycsomagot. Egy új hatóság vagy iroda is létrejön, amelyik nyilvántartja a külföldről érkezett támogatásokat, de Gulyás a legfontosabb változásnak azt tartja, hogy nem csupán jogellenes lesz, de egyenesen büntetőjogi kategória, ha egy párt külföldről fogad el támogatást. Azt viszont nem tudni, hogy a törvény hatályát kiterjesztik-e majd a civil szervezetekre vagy például a médiaszolgáltatókra.