Szijjártó újabb előrelépést jelentett be az orosz vakcina ügyében

Szijjártó újabb előrelépést jelentett be az orosz vakcina ügyében

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Leszerelési Értekezletén Genfben 2019. február 25-én. (Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb előrelépésről számolt be a koronavírus elleni vakcina ügyében a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Facebook-oldalán. Szijjártó Péter karanténnaplója legfrissebb bejegyzésében azt írta: kifejezetten konstruktív és pozitív volt egy magyar oltóanyaggyártó vállalat videókonferenciája az Orosz Egészségügyi Minisztériummal és az Orosz Közvetlen Befektetési Alappal.

– A magyar vállalat biztonsági szintje megfelelő, így a konkrét kutatási és gyártási paraméterektől függ az esetleges magyarországi gyártás megindítása és kapacitása – emelte ki a miniszter, hozzátéve: a döntésekhez szükséges szakmai anyagokat az orosz fél hamarosan rendelkezésre bocsátja. A magyar külügyminiszternek múlt szerdán, ázsiai útja során Bangkokba érkezve lett pozitív a koronavírustesztje. Amióta onnan hazajött, karanténban van. – Egyre nehezebb itt, a magányban, messze a családtól, de ki kell bírni! A tünetek makacsok, küzdök ellenük, de csak nem engednek, most a fej- és torokfájás viszi a prímet – írta.

Eközben az Európai Bizottság elnöke jelezte hétfőn: 300 millió adagnyit terveznek beszerezni a vakcinából, amely az eddigi vizsgálatok szerint 90 százalékos védettséget biztosíthat a koronavírus ellen.