Szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Riasztás keddre (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány megye kivételével az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt. Mint írják, kedden napközben a záporok mellett szinte az ország teljes területén van esély zivatarok kialakulására, amelyeket jégdarazápor is kísérhet. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A meteorológiai szolgálat honlapján azt is kiemelte, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása. Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A hét további részében is többször lehetnek elszórtan záporok. Az évszakhoz képes hűvös idő után, a hét második felében melegedés várható.

Címkék: zivatar