Szorul a hurok a kamuoldalak körül

Szorul a hurok a kamuoldalak körül

Bomba Gábor, a szekszárdi közös ellenzéki polgármesterjelölt (Fotó: Bomba Gábor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemsokára vádemelés lehet a rágalmazó kamuoldalak ügyében – közölte Facebook oldalán Bomba Gábor, aki a szekszárdi önkormányzati választáson ellenzéki polgármester-jelöltként indult.

A politikus feljelentést tett családját, gyermekeit, cégeit és személyét ért rágalmazások ügyében, amelyek fizetett politikai hirdetésként is megjelentek a közösségi médiában.

A bíróság megállapította a többrendbeli rágalmazást, és büntetőeljárást indított a rágalmazást elkövető oldalak és a mögöttük álló magánszemélyek ellen. Miután az álhírek a választási időszakban terjedtek, utána viszont nem, azok célja egyértelműen a választás befolyásolása volt, így a rágalmazáson túl más bűncselekmények elkövetésének lehetősége is felvetődik – írta Bomba.

Fidesz-hagyaték: milliárdokból épül már évek óta az új uszoda, most a bezárt régit kell újranyitni | Magyar Hang

A rendőrség feladata most a Facebook-oldalak tulajdonosának felderítése. Posztjában Bomba Gábor arra kéri a szekszárdiakat, hogy akinek információja van a Cső Bomba, illetve a Megáll az ész című rágalmazó oldalak tulajdonosáról, az közölje vele, vagy a rendőrséggel. A Nemzetbiztonsági Hivatal fog közreműködni a felderítésben.