Sztrájk jöhet a Molnál Tiszaújvárosban

Sztrájk jöhet a Molnál Tiszaújvárosban

Képünk csak illuszráció. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) zászlaja a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási telephelye előtti tüntetésen 2014. augusztus 4-én (Fotó: MTI Fotó: Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Eredménytelenül zárult a MOL Petrolkémia Zrt munkavállalóit érintő bértárgyalás, mert nem tudtak megállapodni a felek – áll a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) közleményében, amit a hvg.hu ismertetett.

A közlemény szerint a munkáltató, annak ellenére, hogy egy előzetes felmérés alapján a szakszervezetek átadták a munkavállalók bérigényét, összességében az elvárt bérfejlesztésnek csak a töredékét ajánlotta, és azt sem teljesen egységesen. A szakszervezetek 10 százalékos os béremelési ajánlata helyett a munkáltató mindösszesen 7 százalék differenciált béremelésre volt csak hajlandó. Mint írták, a cég a 7 százalék mellett „családbarát” javaslatokat tett, de ez a csomag nem minden munkavállalóra vonatkozik azonos mértékben.

A szakszervezetek szerint ők tovább tárgyaltak volna, de a munkáltató úgy döntött, hogy lezárja az egyeztetést, és egyoldalúan végrehajtja az általa jónak tartott elképzeléseket. – Ezt a magatartást a szakszervezetek elfogadhatatlannak tartják, ezért elkezdték felmérni a dolgozók sztrájkhajlandóságát, és ennek függvényében közösen fogják megalakítani a sztrájkbizottságot – hangsúlyozta Székely Tamás a VDSZ elnöke.