Támadás érhette az Országgyűlés honlapját

Támadás érhette az Országgyűlés honlapját

Hibaüzenet az Országgyűlés honlapján

Fotó: parlament.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Error – Szolgáltatás nem elérhető. Ez az üzenet fogadta reggel kilenc óra előtt az Országgyűlés honlapjára látogatókat. A felületen olvasható üzenet szerint a honlap vagy túlterhelt vagy karbantartás alatt.

A Magyar Hang próbálta kideríteni, melyik lehetőségről van szó: írásban és telefonon is kerestük az Országgyűlés sajtószolgálatát. Válaszuk alapján nem karbantartás okozta leállást. „Szakembereink vizsgálják, hogy technikai hiba vagy pedig külső támadás következtében volt elérhetetlen a parlament.hu ma reggel mintegy fél óráig” – írták kérdésünkre. Ugyanakkor arra is emlékeztettek, hogy reggel kilenc óra után a honlap ismét elérhetővé vált.

Az utóbbi hetekben sorozatban érik túlterheléses, azaz DDOS-támadások a kormánytól független és ellenzéki hírportálokat is. Mint a szintén ostromlott Media1.hu emlékeztet rá, többek között támadás érte a Telexet és az Index.hu-t és az Indamedia csoport további 6 lapját. A hackerek nem kímélték az atv.hu, az Eduline.hu, a 444.hu, a hvg.hu, a Népszava.hu, a Vipcast.hu, a Magyar Narancs felületeit sem. Túlterhelés miatt bénult meg az Átlátszó honlapja is, a történtek miatt pedig a főszerkesztő, Bodoky Tamás rendőrségi feljelentést is tervez. Az ilyen támadások lényege, hogy a hackerek rövid idő alatt olyan nagy mennyiségű oldallekérést indítanak egy-egy honlappal szemben, hogy az teljesen összeomlik és leáll.