Tarlós István szerint Szentkirályi Alexandra győzhetné le Karácsony Gergelyt

Tarlós István szerint Szentkirályi Alexandra győzhetné le Karácsony Gergelyt

Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2019. január 23-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Interjút adott Tarlós István volt főpolgármester a hirado.hu-nak, ebben többek közt arról beszélt, a jelenlegi kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra lehetne alkalmas a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. – Nyilván nem az én feladatom és kompetenciám eldönteni, ki legyen a kormánypárt jelöltje, nekem erre nincs se felhatalmazásom, se jogosítványom, de elég hosszú ideig betölthettem ezt a pozíciót, (...), ezért elmondom, hogy szerintem talán volt helyettesem, Szentkirályi Alexandra az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni – mondta.

Ezt azzal indokolta, a felmérések terén sem szerepel rosszul, de ennél fontosabb, hogy van városvezetői tapasztalata, hiszen öt évig főpolgármester-helyettes volt. – Ismeri Budapestet, a Városházát, nagyon otthon van a humán területen, kiválóan kommunikál, és két idegen nyelven is beszél. Úgy vélem, más jelölt-jelöltekhez képest, Alexandra az, aki a Fidesz táborát sem osztaná meg, van benne lojalitás, ám céltudatos, saját elképzelései is vannak. A női szolidaritás miatt feltehetően sok hölgy is bizalmat szavazna neki – ha nem is a politikusi terepről. A másik kérdés az, hogy hányan fognak a mi jelöltünkkel szemben állni, hogy Gyurcsányék beállnak-e például Karácsony mögé – vélte.

Jövőre, vagyis 2024-ben lesznek legközelebb önkormányzati választások, és egyelőre nem látni, hogy ki lesz a kormánypártok részéről Karácsony Gergely kihívója, ahogy azt se, hogy lesz-e olyan ellenzéki párt, aki megpróbál majd vele szemben ellenjelöltet indítani.