Telex: elkezdték postázni a védettségi igazolványokat, de némelyikkel akad egy kis probléma

Telex: elkezdték postázni a védettségi igazolványokat, de némelyikkel akad egy kis probléma

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elõ a második oltáshoz a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. február 26-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkezdték kipostázni a védettségi igazolványt a koronavíruson átesett vagy a vakcinát már megkapott személyek részére – írja a Telex. Az ehhez mellékelt levél szerint az azonosító kártya a személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes.

A lap szerint már van olyan olvasójuk, aki megkapta a QR-kódot is tartalmazó igazolványt, miután átesett a koronavíruson még tavaly, ám az illető máris kisebb problémára bukkant. Ugyanis a QR-kód, amely további információkat hivatott tartalmazni, az e-egészségügyi rendszerbe (EESZT) vezet, ahol viszont megfogalmazásuk szerint „paradox módon” az olvasható, hogy a kártya tulajdonosának nincs védettségi igazolványa.

A lapnál később jelentkezett egy másik olvasó is, aki hasonlóról számolt be. Ő már megkapta a második oltást is, és ez szerepel is az EESZT-ben. Ennek ellenére a védettségi igazolványán látható QR-kódos ellenőrzés az ő esetében sem ezt mutatja.

Felidézték, a kormány még februárban döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről.