Testőrökkel védik a tiszti főorvost

Testőrökkel védik a tiszti főorvost

A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én (Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 24.hu értesülése szerint testőröket kapott Müller Cecília a Belügyminisztériumtól. A lap egy olvasója látta az országos tiszti őorvost, amint testőrökkel szállt ki hivatali autójából.

A minisztérium megerősítette az ideiglenes személyi védelem elrendelését, de arról nem nyilatkoztak, hogy mi tette ezt indokolttá. A Belügyminisztérium sajtóosztálya ezt válaszolta a 24-nek:

A rendelkezésre álló információk indokolttá tették az országos tiszti főorvos ideiglenes védelmének elrendelését, amit a belügyminiszter a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet alapján engedélyezett.

Személyi védelmet a TEK és a Készenléti Rendőrség láthat el, de a minisztérium nem közölte, hogy mely szervezet vesz részt a védelemben. Az informátor szerint egyébként az utóbbit rendelték e feladatra.