Tiborcz István: Társadalmi fellősségvállalásként értelmezem a befektetéseink jó részét

Tiborcz István: Társadalmi fellősségvállalásként értelmezem a befektetéseink jó részét

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Társadalmi felelősségvállalásként értelmezem a befektetéseink jó részét – mondta az Octogon magazinnak adott interjújában Tiborcz István. A többek között ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST Group cégcsoport tulajdonosa és Orbán Viktor miniszterelnök veje ezt azzal indokolta: üres műemléképületeket újítanak fel, megmentve ezeket az utókornak. 

A Válaszonline éppen hétfőn közölt egy összesítést azokról a luxusingatlanokról, amelyeket részben vissza nem térítendő állami támogatásokból, illetve állami befektetés igénybevételével fejlesztett a Tiborcz-kör – ebben nem csak a BDPST Group, hanem bizonyos magántőkealapok és ingatlanalapok is érintettek voltak.

Az Octogon magazinnak adott interjúban Tiborcz István hosszasan beszél ingatlanfejlesztési tevékenységükről annak kapcsán, hogy elkészült Budapest belvárosában vadonatúj szállodájuk, a Verno House. Arról is kérdezték, hogy milyen erőfeszítéseket tesznek a társadalmi felelősségvállalás terén. – Tavaly indítottunk el egy hosszú távú együttműködést az Ökumenikus Segélyszervezettel és 200 millió forinttal támogattuk a kastélyosdombói projektjüket. Emellett kidolgozás alatt áll egy hosszú távú stratégia, amely komplexen fogja össze azokat a területeket, ahol szeretnénk segíteni a rászorulóknak. Természetesen nyitottak és érzékenyek vagyunk azokra a problémákra is, melyekben azonnali segítség szükséges, de a program fókuszában a tehetséggondozás fog állni – mondta a lapnak Tiborcz István.

Azt is mondta, hogy bizonyos értelemben társadalmi felelősségvállalásként értelmezi a befektetéseik jó részét is, hiszen „az ingatlanfejlesztési piaci tevékenységünk egyfelől nyilván üzleti döntéseken alapul, másfelől azonban társadalmi szintű értékmentés”. – A város legjelentősebb, a teljes pusztulás határán álló, funkciótlan és üres műemlék épületeit igyekszünk megmenteni az utókornak. Ezeket a házakat – eredeti állapotukat megismerve – minden építészeti értéküket megtartva újítjuk fel, és olyan koncepcióval és tartalommal töltjük meg, ami hosszú távon garantálja a működésüket a közösség javára. Ezek szerintem fontos dolgok. Mert ha nem tudjuk az épített örökségünket megőrizni, akkor Budapest az egyik legnagyobb vonzerejét veszíti el – tette hozzá Tiborcz István

Címkék: Tiborcz István