Tiltott állatviadalok miatt csaptak le a rendőrök

Tiltott állatviadalok miatt csaptak le a rendőrök

Sérült staffordshire terrier – Tiltott kutyaviadalok szervezőire csaptak le 2020. december 5-én (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összehangolt akció keretében sikerült felszámolni a Nagykőrös külterületén szervezett állatviadalokat – írja a police.hu. Két domaházi és két nagykőrösi férfi ellen tiltott állatviadal szervezése bűntettének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A rendőrség szerint a gyanúsítottak rendszeresen állatviadalokat tartottak amerikai staffordshire terrier kutyákkal egy nagykőrösi tanyán.

Két domaházi férfi épp a viadalról tartott hazafelé szombaton, amikor Cegléden elfogták őket a rendőrök, az autójukban pedig megtalálták a friss sérülésekkel rendelkező kutyát. Az egyik nagykőrösi férfit a lakóhelyén, a másikat egy helybéli tanyán fogták el, ahová elrejtett két, szintén súlyosan sérült ebet.

A kutatások és szemlék eredményeként Nagykőrös és Domaháza területén viadalra használt feszítőfák, kutyák kiképzésére szolgáló futópadokat és mérlegeket találtak a nyomozók. Emellett összesen 51, viadal céljára tenyésztett kutyát foglaltak el és – civil szervezetek segítségével – helyeztek biztonságba. Az egyik kutya a viadalon szerzett súlyos sérülései következtében a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére elpusztult.

A gyanúsítottak az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek.