Tíz hónappal tovább érvényesek a június végéig lejárt jogosítványok

Tíz hónappal tovább érvényesek a június végéig lejárt jogosítványok

Fotó: Unsplash/Takahiro-Taguchi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az Európai Parlament és a Tanács rendelete értelmében: a 2020. szeptember 1. és 2021. június 30. között lejárt okmányon szereplő lejárati dátumhoz képest további tíz hónapig érvényes a jogosítvány. Az új lejárati dátumot nem kell feltüntetni, vagyis semmilyen további teendő nincs vele – írja az Infostart a Miniszterelnökség közlésére hivatkozva.

Mint felhívták a figyelmet, az összes többi lejáró okmányra magyar törvényi rendelkezések vonatkoznak. Ezek értelmében a 2020. március 11. és 2020. július 3. között fennállt, valamint a 2020. november 4-től fennálló veszélyhelyzetek idején lejárt, illetve lejáró okmányok – ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is – a veszélyhelyzet megszüntetésének napját követően 120 napig maradnak érvényesek.

Ami a diákigazolványokat illetik, azokra külön szabályozás vonatkozik: ezek a lejárat dátumától függetlenül 2021. október 31-ig érvényesek.

Címkék: jogosítvány