Tizenöt omikronos esetet azonosított a Nemzeti Népegészségügyi Központ

Tizenöt omikronos esetet azonosított a Nemzeti Népegészségügyi Központ

Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a gyöngyösi Bugát Pál Kórház oltópontján (MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenöt omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborjában és további omikrongyanús mintákat is vizsgálnak - közölte az NNK hétfőn a koronavirus.gov.hu oldalon. A koronavírus omikron variánsa már több európai országban erősen terjed, és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat - írták.

Az NNK továbbra is kéri a beoltatlanokat az első oltás mielőbbi felvételére és a korábban oltottakat a megerősítő oltás felvételére, mert - hangsúlyozták - „minden variánssal szemben jóval nagyobb a védelem az oltással, mint nélküle”.