Több mint 300 ezer Janssen-vakcinát vett Magyarország

Több mint 300 ezer Janssen-vakcinát vett Magyarország

Az újonnan érkezett, koronavírus elleni Janssen-vakcinák a Hungaropharma budapesti raktárában 2021. április 13-án (Fotó:
MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Uniós forrásból 338 112 adag Janssen-vakcinát vett a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) – derült ki a szervezet közleményéből. Az NNK közlése szerint minderre 735 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott az ország. Az EU a felnőtt népesség számára biztosította a Janssent, miután az oltóanyagot engedélyezte az EMA.

Az MTI összefoglalója szerint a Janssen a kombinált vektorvakcinák csoportjába tartozik, és módosított adenovírust tartalmaz. A Janssen a többi Magyarországon forgalomban lévő koronavírus elleni oltóanyagtól eltérően egy dózis beadását követően is megfelelő védelmet biztosít.

Az Európai Unió által támogatott vakcinák elszámolt költsége a REACT-EU Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és Magyarország társfinanszírozásában, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósult meg.