Több százan úszták át a Dunát a belvárosnál

Több százan úszták át a Dunát a belvárosnál

Versenyző a Budapest Urban Games Duna-átúszás versenyszámában 2020. augusztus 29-én. MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több százan úszták át szombaton a Dunát a belvárosban a Budapest Urban Games (BUG) keretében, melyet ötödik alkalommal rendeztek meg. A szervezők tájékoztatása szerint az eseményen több mint kétezren vettek részt és négy sportágat lehetett kipróbálni. 

A BUG egyik leglátványosabb programja idén is a Duna-átúszás volt, a próbára vállalkozók a Szabadság híd pesti oldaláról indultak és a Műszaki Egyetemnél értek partot. Erre a néhány órára teljes hajózárlatot rendeltek el.

A Citadellán a hét kilométeres táv volt a legnépszerűbb a futók körében, erre már napokkal az esemény előtt betelt a regisztráció, de szép számban vállalkoztak a tizennégy és a huszonegy kilométer leküzdésére is. Idén újra bekerült a kínálatba a látványos street workout program, amelyet a rakparton lehetett kipróbálni, a negyedik sportág pedig a jóga volt.

(MTI)