Több százezer gyorstesztet és védőfelszerelést kapnak a háziorvosok

Több százezer gyorstesztet és védőfelszerelést kapnak a háziorvosok

Omikron (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 340 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak és házi gyermekorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését. Emellett sebészeti maszkokat, FFP2 maszkokat, gumikesztyűket, védőszemüvegeket, overálokat is kapnak a háziorvosok – közölte a kormányzati koronavírus tájékoztató oldal.

Mint felhívták rá a figyelmet, a jelenlegi fertőzések döntő részét az omikron variáns idézi elő, amely jellemzően felső légúti tüneteket okoz. A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is az oltás jelenti a legerősebb védelmet.

A teszteket ezúttal is a kormányhivatalon keresztül kapják meg a háziorvosok, és igényeiket folyamatosan jelezhetik a megyei kormányhivatalok felé. A háziorvosok és házi gyermekorvosok az elmúlt időszakban több mint 1,3 millió gyorstesztet kaptak arra, hogy kiszűrjék a koronavírus-gyanús betegeket.