Több, tűzveszélyes anyagot szállító vasúti teherkocsi siklott ki Kétpónál

Több, tűzveszélyes anyagot szállító vasúti teherkocsi siklott ki Kétpónál

Rendőr- és mentőautók, a tűzoltóság teherautója a kisiklott tehervonatnál Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál 2023. július 9-én. A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. (MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy tehervonat több kocsija is kisiklott vasárnap Tiszatenyő és Mezőtúr között, senki sem sérült meg. A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak – írja az MTI.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, a 12 vagonból álló tehervonat hat kocsija eddig ismeretlen ok miatt siklott ki Kétpónál vasárnap 12 óra 30 perc körül. „Jelenlegi információink szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak” – közölték, hozzátéve: a veszély elhárításáig és a pálya felszabadításáig a budapesti Keleti pályaudvar és Békéscsaba viszonylatában mindkét irányban szünetel a vasúti forgalom. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölő szert szállított. A balesetben senki sem sérült meg – áll a közleményben. A környező házak lakóinak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk. 

A Mávinform a honlapján azt közölte, hogy az utasokat Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbuszok szállítják. A baleset miatt jelentősen nő a menetidő a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon. A műszaki mentés és a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe – jelezték. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Budapestről induló vonatok csak Szolnokig közlekednek, az utasok onnan a Debrecenbe tartó InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklósig. Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbusz jár. A Békéscsaba felől a főváros felé tartó  vonatok Mezőtúrig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklóson újra át kell szállniuk. A Tiszatenyőre utazók a szentesi vonatokat vehetik igénybe.