Többször járt Szíjj László szuperjachtja közelében a NER-szereplők által használt magángép a nyáron

Többször járt Szíjj László szuperjachtja közelében a NER-szereplők által használt magángép a nyáron

Az új NER-jachthoz, a Seagull MRD-hoz hasonló méretű és típusú vízijármű. Forrás: a gyártó honlapja.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2020-as beszerzése óta Szíjj László új luxusjachtja, a Seagull MRD főként Olaszország partjai mentén járja a Földközi-tengert. Útjai többször keresztezték egymást népszerű nyaralóhelyeken a NER -közeli szereplők által gyakran használt magánrepülővel, az OE–LEM-mel. Nápolyban, Nizza közelében és a szardíniai Olbián is egyszerre járt a két luxusjármű az elmúlt hetekben – szúrta ki az Átlátszó.

A két luxusjármű útjait összevetve látszik, hogy többször egyszerre voltak ugyanott, vagy egymástól nagyon kis távolságra lévő repülőtéren/kikötőben. 2020 szeptemberében például háromszor is előfordult, hogy az OE-LEM Nizzában volt, a Seagull MRD pedig a közeli Cannes-ban. Idén júniusban többször is épp akkor ment az OE-LEM Nápolyba, amikor a jacht ott volt a mergellinai kikötőben, vagy a közeli Capri és Positano kikötőjében horgonyzott. Július elején is volt egy ilyen nápolyi találkozásuk a luxusjárműveknek, aztán a hónap többi részében Szardínián, Korzikán, és Szicília szigetén kereszték egymást az útjaik több alkalommal is.

Az Átlátszó számolt be arról korábban, hogy Szíjj László kormányközeli üzletember máltai offshore cége, az L&L Charter Ltd. tavaly a híres Lady MRD mellé nyilvántartásba vetetett egy új luxusjachtot is. A 49,9 méter hosszú Seagull MRD 2020-ban készült Livornóban, a Benetti olaszországi gyárában, és a cég Custom nevű családjába tartozik, ami a legtöbbet fizető vevők számára, egyedi megrendelésre készülő jachtokat jelenti. A Seagull MRD-ről viszonylag kevés információ lelhető fel az interneten, és az ára sem érhető el nyilvánosan. Egy hasonló méretű és szintén Custom típusú, 2018-ban gyártott jacht azonban tavaly 30,2 millió euróért (kb. 10,5 milliárd forint) cserélt gazdát – valószínűleg ennél drágább volt a vadonatúj Seagull MRD.

A Lady MRD-ot – melyen korábban Mészáros Lőrinc és Szijjártó Péter is megfordult –  Szijj László jelenleg árulja, az Átlátszó információi szerint 14,9 millió eurót (kb. 5,2 milliárd forintot) kér érte.