TOP 50-es magyar körözött bűnözőt fogtak el a német hatóságok

TOP 50-es magyar körözött bűnözőt fogtak el a német hatóságok

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar rendőrség TOP 50-es körözött listáján is szereplő férfit fogtak el a napokban, mégpedig Németországban. A rajtütésben speciális egységek is részt vettek.

A 23 éves sásdi férfit már évek óta keresték a magyar hatóságok. Az első körözést 2020 márciusában adták ki ellene, azóta ez a szám 13-ra növekedett. A magyarországin túl, európai és nemzetközi elfogatóparancsok is bővítik a sort, így felkerült a magyar rendőrség TOP 50-es körözötti listájára is. A bűnlajstromán van jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem, de még fegyveres rablás is. Utóbbit a gyanú szerint idén márciusban követte el: a Magyarországon, több helyen végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként merült fel a neve.

Több megyei rendőr-főkapitányság is együtt dolgozott az elfogásán, majd a „konspirált módon bujkáló” férfi felkutatásában bevonták a Készenléti Rendőrséget is. Az ügy ekkor vett fordulatot. A célkörözési nyomozók ugyanis felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ felmerült, hogy a keresett férfi Németország észak-nyugati részén tartózkodhat.

Felmerült az is, hogy F. György nagy valószínűséggel éles lőfegyverrel rendelkezik, ezért a német társszerv speciális szakegysége végezte a férfi elfogását Coesfeldben még múlt hét közepén. Meglátva a kommandósokat, ugyan megpróbált elmenekülni, de sikertelenül, a rendőrök elfogták. Azóta Németországban letartóztatásban van, kiadatásáról a későbbiekben dönt a német bíróság.