Tovább szűkül a lappiac: megszűnik a Digitalstand is

Tovább szűkül a lappiac: megszűnik a Digitalstand is

A Digitalstand címlapja 2023. október 31-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország hátra megy és nem előre: holnaptól, vagyis november elsejétől már nem lehet digitális újságot venni a Digitálstandon.

A napi- és hetilapok, valamint magazinok digitális forgalmazására szakosodott felület 2010-ben indult, az akkori Heti Válasz és egy informatikai fejlesztőcég közös vállalataként. A Heti Válasz bedöntése után sokáig bizonytalan volt a sorsa (pedig információink szerint volt rá komoly érdeklődő), aztán ezt is, mint megannyi más sajtóorgánumot, a Mediaworks szerezte meg – egész pontosan beolvadt a gigantikus kormányközeli médiacég tulajdonában lévő MédiaLOG-ba.

A Médialog ma levelet küldött a vele szerződésben lévő partnereknek, arról tájékoztatva őket: a szolgáltatás december 31. napjával megszűnik.A radikális változások viszont már jóval hamarabb, gyakorlatilag holnaptól elkezdődnek: szerdától már nem lehet digitális lapot vásárolni a felületen, és az előfizetők sem kapják meg az ott előfizetett és így előre kifizetett lapjukat. Ráadásul az archívumot is törlik: a tulajdonos közlése szerint az eddigi felhasználók 2024. január egytől nem érik el az általuk korábban megvásárolt újságokat sem a weboldalom, sem az applikációban. Letölteni eddig sem lehetet, így aki drága újságokat vásárolt, az jövő év elejétől végleg elbúcsúzhat a kifizetett magazinjaitól.